Deze periode wijst ons als samenleving er met name op dat vitaliteit, een gezonde levensstijl en persoonlijke hygiëne zeer belangrijk zijn. Het opbouwen (of behouden) van een goed immuunsysteem en een gezonde longcapaciteit (uithoudingsvermogen/conditie) is in deze periode zeer belangrijk. Door middel van onze trainingen en de bijbehorende workouts dragen we bij aan een fittere en gezondere samenleving.

Onze sportschool is voor iedereen toegankelijk en wij moedigen iedereen aan om een actieve, weerbare en gezonde levensstijl na te streven. We hebben een persoonlijke benadering naar onze leden. Onze instructeurs kennen alle namen van onze leden uit hun hoofd. Daarom werken we ook niet met toegangspoortjes, pasjes of andere controlesystemen.

Tips voor een optimaal werkend immuunsysteem:
- Eet gezond en gevarieerd. Eet het liefst biologische producten.
- Slaap voldoende. Bij voorkeur 8 tot 9 uur per nacht.
- Sport minimaal 3 maal per week en beweeg dagelijks.
- Drink voldoende water. Het liefst 2 liter per dag.
- Zorg voor een uitstekende persoonlijke hygiëne.
- Zorg voor voldoende zonlicht door bijvoorbeeld te wandelen in de zon. In de herfst en winter is het raadzaam om aanvullend vitamine D in te nemen.
- Zorg voor veel positieve gedachten en emoties zoals vreugde, enthousiasme  en dankbaarheid.
- Zorg voor een positieve sociale omgeving en voldoende positief sociaal contact met anderen.
- Vermijd geraffineerde suikers.
- Vermijd overgewicht.
- Vermijd stress.

Wat te doen bij klachten:
Heb je klachten, blijf dan thuis. Het is bij (griepachtige) klachten niet goed voor je lichaam om een intensieve workout te ondergaan aangezien je lichaam veel energie nodig heeft voor het herstelproces wat in je lichaam plaatsvindt. Gun je lichaam alle energie voor het herstel. Wel is is het goed om te blijven bewegen op een lichte intensiteit zoals wandelen in de natuur of een lichte vorm van yoga.
Wanneer je klachtenvrij bent is je lichaam er weer aan toe om te komen sporten in de sportschool.

Ventilatie:
In juni 2020 hebben we een ventilatiesysteem op het dak van de sportschool geïnstalleerd. Ons ventilatiesysteem is een afzuigsysteem. Er is bij ons dus geen sprake van recirculatie, maar puur van aanvoer van verse buitenlucht en afvoer van de reeds aanwezige lucht. De capaciteit is 2200 m3 per uur. Het systeem staat zo afgesteld dat tientallen keren per dag de volledige inhoud van de ruimte wordt ververst. Dit gebeurt voor de trainingen, tijdens de trainingen en na de trainingen waardoor iedereen altijd in een omgeving traint met frisse lucht.

Wij beschikken over een eigen sportschool en trainingscentrum in Nijkerk. Deze is speciaal verbouwd en ingericht voor trainingen in Krav Maga en zelfverdediging.

Bekijk ons trainingscentrum

Met ons team van instructeurs geven wij sinds 2007 Krav Maga trainingen in Nijkerk en omgeving. Onze instructeurs hebben meerdere instructeurs diploma's en specialisatie certificeringen in Israël behaald.

Maak kennis met onze instructeurs

Wij doceren het internationaal erkende systeem Krav Maga. Krav Maga is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging waarbij het draait om eenvoud en effectiviteit.

Lees meer over Krav Maga