Krav Maga Nijkerk

Basisonderwijs

Wij hebben een cursus Zelfverdediging & Weerbaarheid ontwikkeld voor de meest kwetsbare groep leerlingen binnen de scholen: de kinderen uit de groepen 5/6/7/8 van het basisonderwijs. Deze kinderen gaan binnenkort naar het voortgezet onderwijs en treden daarmee vanuit de relatieve veiligheid en geborgenheid van de basisschool de grote wijde wereld van de middelbare school binnen.

Binnen de cursus wordt gewerkt aan besef van eigenwaarde, grenzen stellen, een zelfverzekerde houding en praktische en eenvoudige fysieke zelfverdedigingsvaardigheden. De kinderen krijgen theorie over hoe te handelen in een bedreigende situatie, hoe ervoor te zorgen dat een bedreigende situatie niet in geweld escaleert en hoe zulke situaties te vermijden zijn. Tijdens het fysieke gedeelte zal de kinderen geleerd worden hoe ze zichzelf kunnen bevrijden uit de meest voorkomende aanvallen op straat. Te denken valt aan grepen om de pols, de keel en kleding. Ook zelfverdediging op de fiets komt aan de orde. Daarnaast leren ze een aantal technieken die hun aanvaller voor een korte tijd uit zal schakelen zodat ze kunnen vluchten naar een veilige locatie om vervolgens hulp in te schakelen. Na afloop van de cursus krijgt ieder kind een persoonlijk certificaat uitgereikt.

Door de cursus zal het zelfvertrouwen van de kinderen toenemen. Ook zullen ze meer respect voor hun medemens en zichzelf krijgen.
De cursus kunnen wij geven in ons eigen trainingscentrum te Nijkerk. Tevens bieden wij de mogelijkheid om de cursus op school te organiseren. De cursus kan gegeven worden binnen de gebruikelijke gymlessen van de betreffende groep.

Klik hier om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een vrijblijvende offerte voor een cursus aan te vragen.

Wij beschikken over een eigen sportschool en trainingscentrum in Nijkerk. Deze is speciaal verbouwd en ingericht voor trainingen in Krav Maga en zelfverdediging.

Bekijk ons trainingscentrum

Met ons team van instructeurs geven wij sinds 2007 Krav Maga trainingen in Nijkerk en omgeving. Onze instructeurs hebben meerdere instructeurs diploma's en specialisatie certificeringen in Israël behaald.

Maak kennis met onze instructeurs

Wij doceren het internationaal erkende systeem Krav Maga. Krav Maga is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging waarbij het draait om eenvoud en effectiviteit.

Lees meer over Krav Maga