Krav Maga Nijkerk

Veel gestelde vragen

1) Wie hebben baat bij Krav Maga?
Iedereen! Krav Maga richt zich op alle personen, ongeacht leeftijd, fitheidsniveau of achtergrond. We hebben trainingen voor kinderen (7-8 jaar)kinderen (9-11 jaar)tieners en volwassenen. Krav Maga is toegankelijk voor een breed publiek dat op zoek is naar een uiterst effectieve, realistische en praktische zelfverdedigingsmethode en een betere algehele gezondheid en vitaliteit. Krav Maga leent zich ook goed voor mensen die een beroep beoefenen waarin ze te maken kunnen krijgen met agressie en/of geweld zoals militairen, politie, justitie, beveiligers en mensen die werkzaam zijn in het openbaar vervoer of in de zorg.

2) Kan ik langskomen voor een proefles?
Ja. Iedereen is van harte welkom om een gratis en vrijblijvende proefles te volgen. Je bent tijdens iedere training welkom voor een proefles. Kies dus eenvoudig de dag en het tijdstip dat jou het beste uitkomt voor een proefles en meld je via ons online formulier aan voor je proefles.

3) Wat heb ik nodig tijdens mijn proefles? Het enige dat je nodig hebt zijn sportkleren en een flesje water. Tijdens je proefles kun je alle nodige materialen bij ons lenen in de sportschool.

4) Hoe word ik lid?
Je kunt je eenvoudig inschrijven via ons online inschrijfformulier.

5) Mijn conditie is echt heel slecht, kan ik dan wel met Krav Maga beginnen?
Jazeker! Krav Maga is juist ontworpen om alle mensen ongeacht hun fitheidsniveau of conditie zichzelf effectief te leren verdedigen.

6) Kan ik ook afvallen door Krav Maga?

Krav Maga en gewichtsverlies zijn heel goed met elkaar te combineren. Bewegen en op je voeding letten zijn twee zaken die je helpen bij afvallen. Doordat je tijdens de trainingen ook fysiek (ieder op zijn/haar eigen niveau) uitgedaagd wordt, leer je je niet alleen goed te verdedigen, maar krijg je tegelijk een full body workout waarin je spierkracht opbouwt en een grote dosis calorieën verbrand.

7) Ik ben een vrouw, kan ik de trainingen dan ook goed volgen?
Ja, juist als vrouw kun je eerder in een bedreigende situatie terecht komen waarin je jezelf moet verdedigen. Krav Maga is dan ook ontwikkeld voor zowel mannen als vrouwen die zich effectief willen kunnen verdedigen. In de volwassengroepen trainen iedere training zowel mannen als vrouwen mee.

8) Kan ik een gemiste les inhalen?
Ja, we moedigen het alleen maar aan dat onze leden regelmatig trainen. Mocht je een keer niet kunnen, dan kun je je gemiste training op een willekeurig moment inhalen.

9) Ik wil graag een abonnement voor meerdere trainingen per week. Moet ik van te voren opgeven op welke dagen ik (waarschijnlijk) kom trainen en zit ik daar dan ook aan vast?

Nee, we hebben een ruim trainingsrooster met 21 trainingen per week. Je hoeft je niet vast te leggen aan specifieke trainingsdagen of het van te voren te melden als je een keer op een andere dag komt trainen. Je hebt dus volledige vrijheid om te komen trainen wanneer het jou uitkomt. Ook als dit per week verschillend is.

10) Jullie werken samen met een fysiotherapeut waar je als lid van Krav Maga Nijkerk gratis gebruik mag maken van het "inloop spreekuur". Hoe werkt dit precies?

We werken inderdaad samen met fysiotherapiepraktijk STTC Nijkerk. Onze leden kunnen gratis gebruik maken van een "inloop spreekuur" fysiotherapie. STTC Nijkerk zit in het pand van Nautilus Health Club, direct naast onze sportschool aan de Oude Barneveldseweg 65. Tijdens dit inloop spreekuur kun je bij de fysiotherapeut terecht voor (korte) vragen, advies en bijvoorbeeld een screening van een blessure. Dit inloop spreekuur is gratis voor onze leden en bieden wij als een extra service aan onze leden aan.

11) Komen jullie leden alleen uit Nijkerk of ook uit andere plaatsen? 
Onze leden komen werkelijk overal vandaan. Uiteraard hebben we veel Nijkerkers als lid, maar ook komen veel van onze leden uit omliggende plaatsen zoals Amersfoort, Leusden, Zeist, Zeewolde, Hoevelaken, Bunschoten-Spakenburg, Barneveld, Voorthuizen, etc. Daarnaast hebben we ook leden die van wat verder komen zoals Amsterdam, Apeldoorn en Hilversum. Kortom hebben we een zeer gevarieerd publiek.

Wij beschikken over een eigen sportschool en trainingscentrum in Nijkerk. Deze is speciaal verbouwd en ingericht voor trainingen in Krav Maga en zelfverdediging.

Bekijk ons trainingscentrum

Met ons team van instructeurs geven wij sinds 2007 Krav Maga trainingen in Nijkerk en omgeving. Onze instructeurs hebben meerdere instructeurs diploma's en specialisatie certificeringen in Israël behaald.

Maak kennis met onze instructeurs

Wij doceren het internationaal erkende systeem Krav Maga. Krav Maga is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging waarbij het draait om eenvoud en effectiviteit.

Lees meer over Krav Maga