> Zelfverdedigingsmethode Krav Maga

Wij doceren een moderne, praktische wijze van zelfverdediging waarbij het draait om eenvoud en effectiviteit. We doceren het internationaal erkende systeem Krav Maga volgens de richtlijnen van het Wingate Institute for Physical Education and Sports (National Sport Institution of Israël) en de Nat Holman School for Coaches and Instructors te Netanya, Israël.

Als Krav Maga school zijn we in 2015 door het Wingate Institute for Physical Education and Sports (Nationaal Sport Instituut van Israël) aangesteld als hun officiële vertegenwoordigers voor Nederland. Wingate staat garant voor Krav Maga van de hoogste kwaliteit, staat onder toezicht van de Israëlische overheid zelf en bepaalt in Israël en wereldwijd de standaarden voor Krav Maga.

Krav Maga is ontstaan en ontwikkeld binnen de Israëlische veiligheidsdiensten. Tegenwoordig wordt het systeem ook gebruikt binnen de FBI, CIA en vele internationale politiediensten. Krav Maga combineert mentale, technische, tactische en lichamelijke training, om jezelf en/of een metgezel goed te kunnen verdedigen in bedreigende of gevaarlijke situaties. Hierin kan je, na een korte periode van instructie, een relatief hoog niveau bereiken.

Bij Krav Maga draait het niet alleen om fysieke vaardigheden, maar vooral om het gebruik van de hersens. Er wordt een systeem gehanteerd dat iedereen, jong en oud, man en vrouw, kan gebruiken om zichzelf en/of anderen te verdedigen bij een gevaarlijke en/of gewelddadige aanval. De technieken zijn effectief, eenvoudig en gemakkelijk aan te leren en kunnen onder extreme stresssituaties toegepast worden. Alle technieken gaan uit van een tegenstander die groter en sterker is dan jijzelf en zijn qua effectiviteit en realiteit bewezen op straat.
Kortom is Krav Maga een uniek systeem dat bewezen is als een effectieve, realistische en zeer praktische zelfverdedigingsmethode.

Zelfverdediging is jezelf weren tegen een aanval van één of meerdere belagers. Het doel van zelfverdediging is je eigen veiligheid en/of die van een ander te bewaren of te herstellen indien hierop inbreuk gemaakt is. Onderdeel daarvan is ook je belager onschadelijk te maken om een eventuele tweede aanval te voorkomen.
Weerbaar zijn betekent dat je je bewust bent van bepaalde risico’s die ertoe kunnen leiden dat er inbreuk gemaakt wordt op jouw objectieve of subjectieve veiligheid. Door dit bewustzijn betekent weerbaar zijn dat je er zelf voor zorgt dat jouw veiligheid niet in gevaar komt.
Weerbaarheid is onder te verdelen in 3 categorieën:
Fysiek    = jezelf sterk voelen
Mentaal  = jezelf sterk weten
Sociaal   = jezelf sterk presenteren (uitstraling en houding)

Realistische zelfverdediging
Het aanleren van een techniek is geen probleem, maar het snel, efficiënt en effectief onder stress toepassen van de techniek is daarbij de uitdaging. Het is belangrijk te weten wat je doet en ervaart tijdens een situatie wanneer deze je stress en/of angst oplevert. Tijdens de lessen Krav Maga leer je naast diverse technieken, ook het toepassen ervan onder stress. Dit is de kern van zelfverdediging, beseffen dat je jezelf kunt verdedigen onder omstandigheden die voor jou angstig en bedreigend zijn. Door dit besef zal je gevoel van angst en stress drastisch dalen, waardoor je in bedreigende situaties veel sterker in je schoenen staat.

Wij beschikken over een eigen sportschool en trainingscentrum in Nijkerk. Deze is speciaal verbouwd en ingericht voor trainingen in Krav Maga en zelfverdediging.

Bekijk ons trainingscentrum

Met ons team van instructeurs geven wij sinds 2007 Krav Maga trainingen in Nijkerk en omgeving. Onze instructeurs hebben meerdere instructeurs diploma's en specialisatie certificeringen in Israël behaald.

Maak kennis met onze instructeurs

Wij doceren het internationaal erkende systeem Krav Maga. Krav Maga is een moderne, praktische wijze van zelfverdediging waarbij het draait om eenvoud en effectiviteit.

Lees meer over Krav Maga